top of page

Waarom Robin Hoed?

Veel kinderen in Amsterdam komen, om verschillende redenen, vanuit huis nauwelijks met kunst en cultuur in aanraking. Wij willen dit bereikbaar maken voor iedereen. Het is bekend dat kunst en cultuur bijdraagt aan het zelfvertrouwen en bewustzijn van een kind. Creatief zijn vergt lef. Het vergt lef om iets anders te doen, om anders te zijn of anders te denken dan de rest. Op school doet een kind er juist alles aan om erbij te horen en niet uit de toon te vallen. En daar wordt vooral gestimuleerd om steeds het énige juiste antwoord te geven. Het is een enorme rijkdom als een kind ook leert dat zijn/haar unieke kijk juist heel waardevol is. Het draagt bij aan het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van een kind. De maatschappij kan niet genoeg creatieve geesten hebben. Zo dragen zij straks bij aan een inspirerende, bruisende stad. 

Hoe pakken wij het aan?

Met een team van kunstenaars, docenten en vakbekwame professionals bieden wij op een laagdrempelige en speelse manier gratis creatieve en inspirerende workshops aan. Zo krijgen de kinderen de kans om te ontdekken waar hun ogen van gaan stralen en waar zij talent voor hebben.

Wat doen we dan precies?

Robin Hoed ontwikkelt creatieve en inspirerende workshops in alle facetten van kunst en cultuur, natuur, wetenschap en bewustzijn.

bottom of page